Turcite

Inom tillverkning finns det gott om delar som slits och går sönder. Det kan bero på att man inte sköt om dem ordentligt, eller att man redan från början använde fel material. Eller åtminstone inte använde det mest optimala materialet. Turcite är nämligen ett material som kan användas på många olika sätt och vis. Framförallt är det fantastiskt att använda för slitdetaljer. Det här är nämligen ett material som är slitstarkt och som även i viss mån smörjer sig självt. På det här sättet kan man öka livslängden på de maskiner man använder sig av. Mer om detta hittar du på timab.se.

Det är nämligen väldigt viktigt att man använder sig av rätt material inom verkstadsindustri och inom tillverkning. Ett stopp kan nämligen innebära stora förluster och inte minst om man då saknar reservdelar för att åtgärda detta omedelbart. Att då använda sig av ett material som håller längre och som kan ersättas relativt enkelt, minskar de långsiktiga kostnaderna för företaget. Dessutom ökar det maskinernas pålitlighet om man använder rätt material från första början.

Vad är turcite?

Turcite är ett material som är relativt nytt. Det är en form av termoplast som kan användas inom tillverkning och inom verkstadsindustri. De är kostnadseffektiva, kan fungera vid en hög temperatur och är dessutom slitstarkt. På det här sättet kan flera delar som ständigt utsätts för slitage bytas ut mot detaljer gjorda av turcite och få en längre hållbarhet. Då det dessutom är kostnadseffektivt, kan man även ha reservdelar på lager om det skulle uppstå ett problem. Utan att det påverkar ens budget. Något som verkligen kan vara en klar fördel för de företag som idag använder sig av material som är både dyra och svåra att få reservdelar i.